A rohanó hétköznapok sodrásában nem mindig könnyű odafigyelni a helyes, vitaminokban gazdag táplálkozásra, a hosszú hétvégéken viszont kicsit több időnk van megpihenni és nagyobb figyelmet fordítani akár az egészséges ételek fogyasztására is. Így van ez most is, ezért a mai gasztro posztban ismét egy fitt, gyorsan elkészíthető, egyszerű tepsis csirkés ételt mutatok be, viszont ezúttal a csirke egy ropogós, paprikás-parmezános bundát kapott, melyet egy ízekben gazdag, színes zöldségkörettel egészítettem ki.
Lássuk a hozzávalókat 4 főre!
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 120 g reszelt parmezán sajt
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 teáskanál só
- egy csipet bors
- 1 teáskanál fokhagymagranulátum
- 2 tojás
- 20 g vaj
- zöldségek, én következőket használtam: 1 egész brokkoli (500 g), 2 db sárga kaliforniai paprika, 2 db piros kaliforniai paprika,
koktélparadicsomok, 4 közepes sárgarépa, pár darab hónapos retek - 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítési javaslat:
- A reszelt parmezánt, a pirospaprikát, a lisztet, a sót, a borsot és a fokhagymagranulátumot összekeverem. A tojásokat egy máik tálban egyneművé keverem. A csirkemelleket belemártogatom a tojásba, majd a lisztes-sajtos keverékbe, ezután elhelyezem őket egy kivajazott tepsiben.
- Egy nagyobb méretű tálban összekeverem a felaprított zöldségeket, meglocsolom kis olívaolajjal, ízlés szerint sózóm, borsozom.
- A zöldségkeveréket a csirke mellé szórom, kis olívaolajat csurgatok a tepsibe és kb. 250 fokon 40-50 perc alatt készre sütöm. A végeredményt pár szál friss metélőhagymával és petrezselyemzölddel díszítem.