Gasztro

Ropogósra sült paprikás-parmezános csirke vegyes zöldséggel

ropogós parmezános paprikás sült csirke

A rohanó hétköznapok sodrásában nem mindig könnyű odafigyelni a helyes, vitaminokban gazdag táplálkozásra, a hosszú hétvégéken viszont kicsit több időnk van megpihenni és nagyobb figyelmet fordítani akár az egészséges ételek fogyasztására is. Így van ez most is, ezért a mai gasztro posztban ismét egy fitt, gyorsan elkészíthető, egyszerű tepsis csirkés ételt mutatok be, viszont ezúttal a csirke egy ropogós, paprikás-parmezános bundát kapott, melyet egy ízekben gazdag, színes zöldségkörettel egészítettem ki.
Lássuk a hozzávalókat 4 főre!

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 120 g reszelt parmezán sajt
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű zabliszt
  • 1 teáskanál só
  • egy csipet bors
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • 2 tojás
  • 20 g vaj
  • zöldségek, én  következőket használtam: 1 egész brokkoli (500 g), 2 db sárga kaliforniai paprika, 2 db piros kaliforniai paprika,
    koktélparadicsomok, 4 közepes sárgarépa, pár darab hónapos retek
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítési javaslat:

  1. A reszelt parmezánt, a pirospaprikát, a lisztet, a sót, a borsot és a fokhagymagranulátumot összekeverem. A tojásokat egy máik tálban egyneművé keverem. A csirkemelleket belemártogatom a tojásba, majd a lisztes-sajtos keverékbe, ezután elhelyezem őket egy kivajazott tepsiben.
  2. Egy nagyobb méretű tálban összekeverem a felaprított zöldségeket, meglocsolom kis olívaolajjal, ízlés szerint sózóm, borsozom.
  3. A zöldségkeveréket a csirke mellé szórom, kis olívaolajat csurgatok a tepsibe és kb. 250 fokon 40-50 perc alatt készre sütöm. A végeredményt pár szál friss metélőhagymával és petrezselyemzölddel díszítem.

ropogos_sult_parmezananos_paprikas_csirke1

Jó étvágyat!