Gasztro

Gombás-spenótos csirkemell parmezános szalagtésztával

firenzei_gombas_spenotos_csirkes_szalagteszta_cover

A mai gasztroblog bejegyzésben ismét egy tésztaétel receptjét mutatom be. A szósz fő alapanyagának most a gombát választottam amit csirkehússal és spenótlevelekkel egészítettem ki és az egészet szalagtésztával (linguine) körítettem. A csirkemellet vajban pirítottam meg majd két nagy paradicsommal és csiperkegombával főztem össze. A tésztát az így kapott szószban és fél liter csirkehús alaplében főztem össze a hússal, így egy gyorsan elkészíthető egytálétel lett a végeredmény, amit reszelt sajttal és spenótlevelekkel tettem ízletesebbé. Lássuk a hozzávalókat 4 főre!

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 400 g gomba (csiperke)
  • 250 g szalagtészta (linguine)
  • 2 nagy paradicsom
  • 250 g spenótlevél
  • 60 g reszelt sajt
  • fél liter csirkehús alaplé (Knorr csirke levesalapot használtam)
  • 50 g vaj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál csemege pirospaprika
  • 1 teáskanál bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb méretű wok serpenyőben felolvasztom a vajat és a kockákra vágott csirkemellet fehéredésig pirítom benne. Ezután hozzáadom az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, a feldarabolt paradicsomokat és a gombát, majd kb. 10 percig fedő alatt párolom, amíg a hozzávalók összefőnek.
  2. Hozzáadom a csirke alaplét, a sót, a borsot és a pirospaprikát majd összekeverem. Ezután hozzáadom a félbetört szalagtésztát és fedő alatt újabb 10-15 percig főzöm, amíg a tészta puhára fő.
  3. Végül leveszem a serpenyőt a tűzhelyről, hozzáadom a spenótleveleket és a reszelt sajtot majd az egészet összekeverem.

firenzei_gombas_spenotos_csirkes_szalagteszta_close

Jó étvágyat!