A mai posztban ismét egy tésztaétel receptjét hoztam, viszont a célom ezúttal az volt, hogy egy május hónaphoz illő alapanyagot használjak fel egy gyorsan elkészíthető egytálételhez. Így került a főszerepbe a spenót, mint meghatározó alapanyag, emellé csirkehúst és teljes kiőrlésű barna pennetésztát választottam. A receptet egy fokhagymás Alfredo-szósszal egészítettem ki, ami tökéletesen illik az említett alapanyagokhoz. Lássuk a hozzávalókat 4 személyre!
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 400 g teljes kiőrlésű pennetészta
- 300 g spenótlevél
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 db közepes vöröshagyma
- 2 teáskanál fokhagyma granulátum (vagy 2 gerezd reszelt fokhagyma)
- só, bors ízlés szerint

Friss spenótból a legjobb, de gyorsfagyaszott spenótleveleket is használhatunk
Elkészítés:
- Egy wokban (vagy főzőedényben) felforrósítok egy evőkanál olívaolajat, majd a megpucolt, felaprított vöröshagymát üvegesre sütöm benne. Ezután hozzáadom a csirkemellet, amit fedő alatt fehéredésig (kb. 15 perc alatt) párolok. Ha szükséges, időnként kis vizet öntök hozzá.
- Hozzáadom a spenótleveleket és összeforgatom a hússal, majd fedő alatt további 10-15 percig párolom.
- Ezután hozzáadom a főzőtejszínt és a fokhagymagranulátumot, majd ízlés szerint sózóm, borsozom. Pár perc alatt készre főzöm a szószt.
- Végül a pennetésztát kifőzöm és beleforgatom a csirkés szószba.