Gasztro

Spenótos csirkés penne fokhagymás Alfredo-szósszal

spenotos_csirkes_penne_alfredo_cover

A mai posztban ismét egy tésztaétel receptjét hoztam, viszont a célom ezúttal az volt, hogy egy május hónaphoz illő alapanyagot használjak fel egy gyorsan elkészíthető egytálételhez. Így került a főszerepbe a spenót, mint meghatározó alapanyag, emellé csirkehúst és teljes kiőrlésű barna pennetésztát választottam. A receptet egy fokhagymás Alfredo-szósszal egészítettem ki, ami tökéletesen illik az említett alapanyagokhoz. Lássuk a hozzávalókat 4 személyre!

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 400 g teljes kiőrlésű pennetészta
  • 300 g spenótlevél
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 2 teáskanál fokhagyma granulátum (vagy 2 gerezd reszelt fokhagyma)
  • só, bors ízlés szerint
spenót

Friss spenótból a legjobb, de gyorsfagyaszott spenótleveleket is használhatunk

Elkészítés:

  1. Egy wokban (vagy főzőedényben) felforrósítok egy evőkanál olívaolajat, majd a megpucolt, felaprított vöröshagymát üvegesre sütöm benne. Ezután hozzáadom a csirkemellet, amit fedő alatt fehéredésig (kb. 15 perc alatt) párolok. Ha szükséges, időnként kis vizet öntök hozzá.
  2. Hozzáadom a spenótleveleket és összeforgatom a hússal, majd fedő alatt további 10-15 percig párolom.
  3. Ezután hozzáadom a főzőtejszínt és a fokhagymagranulátumot, majd ízlés szerint sózóm, borsozom. Pár perc alatt készre főzöm a szószt.
  4. Végül a pennetésztát kifőzöm és beleforgatom a csirkés szószba.

spenotos_csirkes_penne_talalva

Jó étvágyat!