Gasztro

Tavaszi tepsis krumpli baconos csirkével

tepsis_krumpli_baconos_csirke

Burgonyás receptek – 1. rész

A Burgonyás receptek rovat első bejegyzésében egy könnyen elkészíthető igazi tavaszi hozzávalókkal gazdagított tepsis burgonyát mutatok be. Lássuk a hozzávalókat 4 főre:

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell
  • 4 db bacon
  • 500g burgonya
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 6 db koktélparadicsom
  • 3 teáskanál darált pirospaprika
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma (vagy 1 teáskanál fokhagyma granulátum)
  • friss petrezselyemlevél (vagy szárított)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítési javaslat:

  1. A csirkemellet megtisztítom és közepes darabokra szeletelem. A burgonyát meghámozom és kockákra vagy hasábokra vágom. A vöröshagymát megpucolom és felaprítom. A csirkék mindkét oldalát megforgatom a só, a bors, a pirospaprika, és a petrezselyem keverékében.
  2. Egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben felforrósítok majd a vöröshagymát üvegesre pírítom benne. Ezután hozzádom a csirkemellet és felöntöm kb. 2 dl vízzel. A csirkét fehéredésig párolom fedő alatt. Mikor már majdnem kész hozzáadom a reszelt fokhagymát.
  3. A felhasábolt burgonyát egy kb. 30×20 cm-es tepsibe teszem és 2 evőkanál olívaolajat csurgatok a tetejére.
  4. Erre ráhalmozom a csirkemell szeleteket, a felkarikázott sárgarépát, a koktélparadicsomokat, a felaprított újhagymát vegül pedig a bacon szeleteket.
  5. Kb. 180 fokon addig sütöm amíg a burgonya puhára sül. Ha szükséges időnként kis vizet öntök a tepsibe.

Jó étvágyat!