Gasztro

Erdei gyümölcsös, müzlis cobbler

erdei_gyumolcsos_muzlis_cobbler

Az angolszász konyha remekei – 1. rész

A cobbler egy gyümölcsös édesség, amely főként az angolszász országokban népszerű. Ezt a receptet egy brit gasztronómiai magazinban láttam, az alapötlet onnan ered, én viszont szokásomhoz híven néhány összetevőt kicseréltem. A zabpelyhet például ezúttal epres müzlivel helyettesítettem. A sütőből kivéve lenyűgüző a látvány, ahogy a forró, szinte lekvárrá sült erdei gyümölcs fortyogva tör elő a müzlis tészta alól.
Lássuk hogyan készül egy gyors, diétás, erdei gyümölcsös cobbler!

Hozzávalók a gyümölcsös alaphoz:

  • 500 dkg erdei gyümölcs mix
  • 1 evőkanál keményítő
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 3 evőkanál tej

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg epres müzli (más müzlivel, vagy sima zabpehellyel is elkészíthető)
  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej

Elkészítés:

  1. Az erdei gyümölcs mixet egy tálban összekeverem a keményítővel a cukorral és a tejjel, majd egy közepes méretű jénai tálba öntöm.
  2. A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozom, majd egy evőkanállal rápakolgatom az erdei gyümölcsös alapra.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 25 -30 perc alatt aranybarnára sütöm míg a tésztadarabok szépen összesülnek. A díszítéshez néhány szem erdei gyümölcsöt használok.

Erdei gyümölcsös cobbler

Jó étvágyat!