Az angolszász konyha remekei – 1. rész
A cobbler egy gyümölcsös édesség, amely főként az angolszász országokban népszerű. Ezt a receptet egy brit gasztronómiai magazinban láttam, az alapötlet onnan ered, én viszont szokásomhoz híven néhány összetevőt kicseréltem. A zabpelyhet például ezúttal epres müzlivel helyettesítettem. A sütőből kivéve lenyűgüző a látvány, ahogy a forró, szinte lekvárrá sült erdei gyümölcs fortyogva tör elő a müzlis tészta alól.
Lássuk hogyan készül egy gyors, diétás, erdei gyümölcsös cobbler!
Hozzávalók a gyümölcsös alaphoz:
- 500 dkg erdei gyümölcs mix
- 1 evőkanál keményítő
- 3 evőkanál barnacukor
- 3 evőkanál tej
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg liszt
- 15 dkg epres müzli (más müzlivel, vagy sima zabpehellyel is elkészíthető)
- 10 dkg barnacukor
- 10 dkg vaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál kakaópor
- 3 evőkanál tej
Elkészítés:
- Az erdei gyümölcs mixet egy tálban összekeverem a keményítővel a cukorral és a tejjel, majd egy közepes méretű jénai tálba öntöm.
- A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozom, majd egy evőkanállal rápakolgatom az erdei gyümölcsös alapra.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 -30 perc alatt aranybarnára sütöm míg a tésztadarabok szépen összesülnek. A díszítéshez néhány szem erdei gyümölcsöt használok.