Ezúttal egy igazán habkönnyű, könnyen elkészíthető krémes desszertet ajánlok, amely megédesítheti a tavaszi hétköznapokat. Na de az édességgel csak csínján! Ehhez a recepthez barna nádcukrot és zablisztet használtam, ezzel csökkentve a kalóriatartalmát. A piskótába egy marék szeletelt mandulát is kevertem. A sütéséhez egy kb 30×20 cm-es tepsit használtam.
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojásfehérje
- 8 evőkanál nádcukor
- 8 evőkanál zabliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 marék szeletelt mandula
Hozzávalók a krémhez:
- 8 tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 25 dkg nád porcukor
- 8 dl tej
- 1 evőkanál zabliszt
Hozzávalók a habhoz:
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A díszítéshez:
- kakaópor
- mandulaszeletek
- friss menta
Elkészítés:
- Szétválasztom a tojássárgáját a fehérjétől, majd egy keverőtálban a tojásfehérjét a cukor hozzáadása után felverem. Ezután hozzákeverem a sütőport és a lisztet.
- A tepsibe sűtőpapírt vágok, majd a masszát a tepsibe öntöm és 10-15 percig sütöm kb. 180 fokon. Végezzünk tűpróbát!
- A tojássárgákat a liszttel, a pudingport pedig a tej egy kis részével elkeverem és egy lábosba öntöm őket a maradék tejjel együtt. Ezt a keveréket sűrűre főzöm és félreteszem hűlni.
- A vajat a porcukorral robotgéppel habosra keverem majd hozzáadom a pudingos krémhez.
- A tejszínt a habfixálóval habbá verem. A tésztára rákenem a pudingos krémet majd a habot.
- A süteményt meghintettem kakaóporral és mandulaszeleteket díszítettem. A tálalást friss mentával egészítettem ki.