Gasztro

Habkönnyű madártej szelet nádcukorral

Ezúttal egy igazán habkönnyű, könnyen elkészíthető krémes desszertet ajánlok, amely megédesítheti a tavaszi hétköznapokat. Na de az édességgel csak csínján! Ehhez a recepthez barna nádcukrot és zablisztet használtam, ezzel csökkentve a kalóriatartalmát. A piskótába egy marék szeletelt mandulát is kevertem. A sütéséhez egy kb 30×20 cm-es tepsit használtam.

Hozzávalók a piskótához:

  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál nádcukor
  • 8 evőkanál zabliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 marék szeletelt mandula

Hozzávalók a krémhez:

  • 8 tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg nád porcukor
  • 8 dl tej
  • 1 evőkanál zabliszt

Hozzávalók a habhoz:

  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

A díszítéshez:

  • kakaópor
  • mandulaszeletek
  • friss menta

Elkészítés:

  1. Szétválasztom a tojássárgáját a fehérjétől, majd egy keverőtálban a tojásfehérjét a cukor hozzáadása után felverem. Ezután hozzákeverem a sütőport és a lisztet.
  2. A tepsibe sűtőpapírt vágok, majd a masszát a tepsibe öntöm és 10-15 percig sütöm kb. 180 fokon. Végezzünk tűpróbát!
  3. A tojássárgákat a liszttel, a pudingport pedig a tej egy kis részével elkeverem és egy lábosba öntöm őket a maradék tejjel együtt. Ezt a keveréket sűrűre főzöm és félreteszem hűlni.
  4. A vajat a porcukorral robotgéppel habosra keverem majd hozzáadom a pudingos krémhez.
  5. A tejszínt a habfixálóval habbá verem. A tésztára rákenem a pudingos krémet majd a habot.
  6. A süteményt meghintettem kakaóporral és mandulaszeleteket díszítettem. A tálalást friss mentával egészítettem ki.

Jó étvágyat!