Gasztro

A legjobb bolognai spagetti

Alapkonyha – 1. rész:

Az Alapkonyha rovat első receptjeként egy igazi klasszikust készítettem el. A bolognai szósz még mindig az egyik legegyszerűbb étel, és nem utolsó sorban az egyik legfinomabb is! Számos recept füstölt szalonnát vagy bacont is javasol a szószhoz, én ez alkalommal ezt kihagytam és a gazdaságosabb verziót készítettem el. Lássuk hogy készül a „legjobb bolognai spagetti”!

70 perc | 6 fő | 600kcal

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 darab közepes vöröshagyma
  • 2 közepes darab sárgarépa
  • 2 gerezd apróra vágott fohagyma
  • 500g darálthús (sertés vagy marha)
  • 800g passzírozott paradicsom
  • 6 db koktélparadicsom
  • 400g spagetti
  • 300g parmezán sajt
  • 2 db babérlevél
  • só, bors, rozmaring, oregánó, bazsaikom ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk.
  2. Az olívaolajat felhevítjük, majd a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a darálthúst, a babérleveleket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy kis idő eltelte után hozzáadjuk a razmaringot, és az oregánót is a szószhoz. Időnként megkeverve 30 percig főzzük.
  3. Amikor a szósz már majdnem kész tegyük fel főni a spagettit enyhén sózott vízben. (Adjunk 1 teáskanálnyi olívaolajat a vízhez, hogy a tészta ne ragadjon össze.) A kés tésztát szűrjük le, majd keverjük el a szószban.
  4. Tálaljuk reszelt parmezánnal. A díszítéhez haszáljunk bazsalikomot vagy orgegánót.

Jó étvágyat!